Η ΕΛΑΣ παραπέμπει προς... διερεύνηση στο Συνήγορο του Πολίτη τα «ανδραγαθήματα» των ΜΑΤ

Με μια λιτή... παραπομπή στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, «βίντεο και αναφορών» από τα χθεσινά "ανδραγαθήματα" των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και με μια απαράδεκτη από άποψη ύφους, ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να δείξει ότι ενεργοποιείται μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τις αθλιότητες των αστυνομικών ταγμάτων εφόδου στο κέντρο της Αθήνας. 

Για του λόγου το αληθές, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για υλικά που «αναπαράγονται στο διαδίκτυο» και για περιστατικά «αστυνομικής βίας» (σ.σ. τα εισαγωγικά είναι της ΕΛΑΣ!).

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.