Η ενημέρωση απειλείται από έναν νέο απολυταρχισμό - Δηλώσεις Τζανακόπουλου, Αυγέρη, Τριανταφυλλίδη #Documento #freespeechgr

Συνεχίζεται η υποστήριξη προς την προσπάθεια στραγγαλισμού» του Documento.

Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Η ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση επιχείρηση φίμωσης του Documento είναι επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, επίθεση τελικά στην ίδια τη δημοκρατία. Το σημερινό καθεστώς σχεδόν ολοκληρωτικού ελέγχου των ΜΜΕ από τον κ. Μητσοτάκη και την ηγετική κυβερνητική ομάδα που έχει συγκροτήσει γύρω του δεν είναι εικόνα από το παρελθόν αλλά έρχεται από ένα δυστοπικό μέλλον. Σήμερα η κοινωνία, η δημόσια σφαίρα, η ενημέρωση απειλείται από έναν νέο απολυταρχισμό, μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού που θέλει να εμφανίζεται ως κανονικότητα. Και οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτήν την πορεία θεσμικού εκφυλισμού και πολιτικής παρακμής.

Ψυχή της Δημοκρατίας είναι η φωνή που ελέγχει –Δηλώσεις Αυγέρη, Τριανταφυλλίδη #Documento #freespeechgr

Δώρα Αυγέρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος έχει το δικαίωμα να μιλά περί δημοκρατίας και πολύ περισσότερο να ισχυρίζεται ότι την υπερασπίζεται, όταν ναρκοθετεί την ανεξαρτησία του Τύπου και βάζει εμπόδια σε αυτούς που τον υπηρετούν, σε σημείο που να θέλει το "θάνατό" τους; Οι φορείς της πολιτικής εξουσίας οφείλουν να μην ανταγωνίζονται τα ΜΜΕ. Κάθε φορά που το κάνουν, είναι αυτοί που συνήθως χάνουν τον στόχο τους κι όχι τα Μέσα τον δικό τους. Ο πολιτικός που δεν φοβάται, που έχει πίστη στον στόχο του και τιμά τη λαϊκή εντολή, δεν φοβάται την κριτική κι είναι πάντα έτοιμος να απαντήσει ακόμα και στην πιο άδικη. Όταν κλείνει μια εφημερίδα, μεγαλώνει το κενό της Ενημέρωσης. Και με κενό στην Ενημέρωση, οι όποιες πολιτικές απαντήσεις, δεν μπορούν παρά να πέσουν στο ίδιο κενό...

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Η χώρα μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά, στο επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών, σε Αμέρικα Λατίνα ευρωπαϊκού "τύπου". Πάς μη Αρεστός εξοβελίζεται. Ψυχή της Δημοκρατίας είναι η άλλη φωνή που ελέγχει. Όταν αυτή επιχειρείται να αφανιστεί, τότε η Δημοκρατία νοσεί. Πολίτες, Συμπολίτες γρηγορείτε".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.