Η Ινδία απέλασε δύο μέλη της πακιστανικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί ως κατασκόπους

Η Ινδία απέλασε δύο μέλη της πρεσβείας του Πακιστάν στο Νέο Δελχί με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

«Η κυβέρνηση κήρυξε τους δύο αυτούς αξιωματούχους personae non gratae για δραστηριότητες ασυμβίβαστες με την ιδιότητά τους ως μελών διπλωματικής αποστολής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρέπει να αναχωρήσουν από την Ινδία εντός 24 ωρών.

Η Ινδία και το Πακιστάν, πυρηνικές δυνάμεις αμφότερες, έχουν κάνει τρεις πολέμους από την ανεξαρτησία τους το 1947 από το βρετανικό στέμμα. Τους δύο με διακύβευμα το Κασμίρ.

Το Νέο Δελχί είναι αντιμέτωπο εδώ και τρεις δεκαετίες με αυτονομιστική εξέγερση στο Κασμίρ, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, κυρίως αμάχους, στο υπό τον έλεγχό του τμήμα της επαρχίας με μουσουλμανικό στην πλειονότητά του πληθυσμό.

Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές που έχουν την υποστήριξη μέρους του τοπικού πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.