Η «Καθημερινή» διαψεύδει περίτρανα τον Μητσοτάκη

Με το πλέον σαφή τρόπο η «Καθημερινή» διαψεύδει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε άρθρο της πρώτης σελίδας του Κώστα Ιορδανίδη επισημαίνεται χαρακτηριστικά - θεωρώντας  προφανώς «πολιτικά ψέματα» όσα ισχυρίζεται η ΝΔ αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στο χθεσινό διάγγελμά του ισχυρίστηκε πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis δεν διεξάγει έρευνες.

Σημειώνεται πως χθες, στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμμέσως πλην σαφώς στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησής του (ότι δεν διεξάγουν οι Τούρκοι έρευνες – άρα δεν παρεμβαίνουμε) λέγοντας:

«Υψώνουμε τη στάση της ευθύνης και της νομιμότητας. Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες.»

Η καθημερινή ωστόσο έρχεται να τον διαψεύσει:

«Ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει εκνόμων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Με απλά λόγια η ναυαρχίδα των συντηρητικών/κυβερνητικών εφημερίδων… διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Κρίνει μάλιστα τις αντιδράσεις «μάλλον ήπιες, καθ' όσον αφορά την τουρκική συμπεριφορά» και συμπληρώνει:

«Το ουσιώδες, όμως, είναι ότι η θαλάσσια ζώνη του Καστελλορίζου, Στρογγύλης, Ρόδου χαρακτηρίζεται πλέον από εταίρους μας "αμφισβητούμενη περιοχή"»

Σημασία ωστόσο έχει και άλλη μία παράγραφος του άρθρου:

«Η εμπειρία των τελευταίων σαράντα και πλέον ετών ελληνοτουρκικής εντάσεως στο Αιγαίο διαμόρφωσε τη βεβαιότητα ότι την όποια κρίση διαδέχεται διάλογος Αθηνών και Αγκύρας. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν η διαχείριση της κοινής γνώμη, προκειμένου να πεισθεί ότι η Ελλάδας εξασφάλισε πλεονεκτήματα. Εάν αυτό όντως συνέβαινε είναι άλλη ιστορία»

Και αυτά τα λέει η Καθημερινή, η «δική» τους εφημερίδα και όχι το «ανυπόληπτο»... Docuemento!

Εξ ιδίων τα βέλη... 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση... ομοβροντία!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.