Η κωμόπολη που «γιορτάζει» την ασχήμια

Πηγή φωτογραφίας: Twitter.

Μια γραφική πόλη στην κεντρική Ιταλία αποτελεί τη «γενέτειρα» ενός ιδιαίτερου κλαμπ, το οποίο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην δίνουν τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση.

Το Πιομπίκο είναι τοποθετημένο σε κοιλάδα μεταξύ των Απέννινων και της Αδριατικής Θάλασσας, στην κεντρική Ιταλία. Όποιος βρεθεί εκεί, θα θαυμάσει το υπέροχο τοπίο αλλά και τα πετρόκτιστα κτίρια της μικρής πόλης, που δεσπόζουν αγέρωχα από τον μεσαίωνα. Ωστόσο, παρά τη... φαινομενική ομορφιά, το Πιομπίκο είναι γνωστό για την... ασχήμια του. Τι εννοούμε;

Από το 1879, αυτό το συμπαθητικό μέρος των 2.000 κατοίκων φιλοξενεί το «Κλαμπ των Άσχημων». Πρόκειται για μία οργάνωση της οποίας τα μέλη θεωρούν ότι ένας άνθρωπος είναι αυτό που είναι και όχι αυτό που φαίνεται. Το εν λόγω κλαμπ είδε τη δημοτικότητά του να μεγαλώνει ανά τα χρόνια, καθώς το μικρό κλαμπ του Πιομπίκο έδωσε την ιδέα στην «Παγκόσμια Ένωση Άσχημων Ανθρώπων», που αριθμεί πάνω από 30.000 μέλη ανά τον κόσμο.

Κι αν το «Κλαμπ των Άσχημων» άρχισε ως μία υπηρεσία εύρεσης συντρόφου για τις ελεύθερες κοπέλες της πόλης, με τα χρόνια εξελίχθηκε ως μία οργάνωση η οποία συστάθηκε για να υπενθυμίζει σε όλους ότι η εσωτερική ομορφιά είναι δυνατότερη της εμφάνισης.

Μάλιστα, το 2007, η κωμόπολη του Πιομπίκο προχώρησε στα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος αφιερωμένο στους... άσχημους ανθρώπους. Το highlight δεν είναι άλλο από το ετήσιο «Φεστιβάλ των Άσχημων» το οποίο διοργανώνεται κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη. Εκεί, η... Γερουσία του κλαμπ εκλέγει τον νέο πρόεδρο, προχωρά στη στελέχωση νέων μελών και άπαντες τρώνε και πίνουν τοπικές λιχουδιές.

(Με πληροφορίες από το BBC.com)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.