Συνάντηση Τσακαλώτου - Ρέγκλινγκ

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις μετά το μνημόνιο»

Ισχυρές διαβεβαιώσεις είπε ότι έχει από την Ελληνική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ESM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις μετά τη λήξη του προγράμματος, στο τέλος Αυγούστου.

Είπε συγκεκριμένα ότι έχει λάβει ισχυρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τη συνέχισή τους, οι οποίες έρχονται να απαντήσουν σε ορισμένες ανησυχίες από αγορές και εθνικά κοινοβούλια για ενδεχόμενη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων.

Η τελευταία δόση του τρίτου προγράμματος θα πρέπει να υπολογίζεται μεταξύ 10 – 12 δις. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Η επιτήρηση θα είναι μεν αυστηρότερη από αυτή σε άλλες χώρες, αλλά δεν θα τεθούν νέοι όροι.

Σχετικά με το Υπερταμείο και την «υποθήκη» οι κ.κ. Τσακαλώτος και Ρέγκλινγκ, διευκρίνισαν ότι οι πρόσφατες ρυθμίσεις αφορούν σε «εγγυήσεις» και όχι σε «ενέχυρο» ή «υποθήκη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.