Η Σκοτία επιθυμεί να παραμείνει πλήρες μέλος της ΕΕ

Η Σκοτία επιθμεί να παραμείνει στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και να πιέσει για περισσότερες εξουσίες για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την σημερινή θέση της Σκωτίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε η Στέρτζον σε έγγραφο που παρουσιάζει τις απόψεις της χώρας για το Brexit.

«Το Brexit δεν είναι πρόβλημα που δημιούργησε η Σκωτία», σημείωσε η Στέρτζον σε συνέντευξη τύπου

«Τα συμφέροντα της Σκωτίας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν εκ βάθρων οι εξουσίες του Κοινοβουλίου της Σκωτίας», ανέφερε επιπλέον στον πρόλογο των προτάσεών της για το Brexit με τίτλο «Η θέση της Σκωτίας στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.