Η στρατηγική αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλο λαϊκό κόμμα»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος. Όταν επιζητούσε την «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ ήξερε τι έλεγε. Αλλά δεν του βγήκε ο στόχος.

Η εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση αποτελεί ουσιώδες συστατικό στοιχείο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Τυπικά δεν είναι απαραίτητη. Μπορεί ένα κόμμα να κερδίζει την λαϊκή εμπιστοσύνη επ' άπειρον. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά. Χωρίς να χρειάζονται τα τραβηγμένα παραδείγματα με τον Τσώρτσιλ για να το επιβεβαιώσουν.

Άρα κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Αν δεν είναι στις 7 Ιουλίου θα είναι την προσεχή φορά. Το πραγματικό διακύβευμα μακροπρόθεσμα είναι άλλο, είναι αυτό που έθεσε έγκαιρα ο Βενιζέλος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει σε μόνιμη βάση ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο Κουτί της Πανδώρας

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.