Ηλεία: Ο αντιδήμαρχος Πύργου δικαιολογεί την αγορά υγειονομικού υλικού από... τον χασάπη της γειτονιάς

Φωτογραφία αρχείου.

Να δικαιολογήσει τα διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον δήμο του Πύργου, επιχειρεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών , Δημήτριος Μεσσαλάς

Σε επιστολή του αναφέρει ότι ορθά η σχολική επιτροπή αγόρασε υγειονομικό υλικό για την προστασία λόγω covid 19 από τον …χασάπη της γειτονιάς όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η ιστοσελίδα apokalypseis.com.

Ο κ. Μεσσαλάς εκτός των απαξιωτικών χαρακτηρισμών και υπαινιγμών που χρησιμοποιεί για την ιστοσελίδα και τον υπογράφοντα, αποκαλύπτει ότι και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου προμηθεύονται παρόμοια υλικά από την συγκεκριμένη επιχείρηση . Υποστηρίζει επίσης ότι οι φόρμες εργασίας, τα ποδονάρια, τα γυαλιά εργασίας και τα γάντια μιας χρήσης δεν αποτελούν υγειονομικό ή φαρμακευτικό υλικό αλλά ανήκουν στα είδη καθαριότητας – παντοπωλείου. Όμως στο επίσημο έγγραφο που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια αναφέρεται καθαρά ότι η συγκεκριμένη δαπάνη έγινε για την την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΣΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΠ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ SARS-CO V-2.

Έχουμε λοιπόν μια εταιρεία η οποία με βάση το καταστατικό της που είναι αναρτημένο στο ΓΕΜΗ δραστηριοποιείται στην εμπορία αλλαντικών, τυροκομικών κλπ ειδών, εμπορία νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, λαχανικών, ιχθύων, ειδών παντοπωλείου και τροφίμων. Μάλιστα μια σύντομη έρευνα στο Διαδίκτυο δείχνει ότι μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης εταιρεία φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηλείας «Η Ομόνοια»!

Διαβάστε εδώ την απάντηση του κ. Μεσσαλά

Και από την συγκεκριμένη εταιρεία όπως μας λέει ο κ. Μεσσαλάς , προμηθεύεται συνολικά 12.000 ποδονάρια ! 16.000 γάντια , 50 τεμάχια γυαλιών και 50 φόρμες προστασίας έναντι 2.852,44 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ 6% και 24% ανά είδος (σύμφωνα με την κατατεθειμένη Προσφορά).

Ο κ. Μεσσαλάς αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη ανάδοχος εταιρεία έχει συμμετάσχει στους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δήμου Πύργου για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου, έχει αναλάβει την εν λόγω προμήθεια για το έτος 2019-2020 , έχει κηρυχθεί εκ νέου ανάδοχος ,συγκεκριμένων τμημάτων , κατόπιν του νέου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια των ως άνω ειδών και για το έτος 2020-2021. Τονίζει δε ότι: «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας , προβλέπεται στις φορολογικές δραστηριότητες της ( ΚΑΔ ) και στο καταστατικό της (πως άλλωστε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και να κηρύσσετε οριστική ανάδοχος;)»

Δεν θα διαφωνήσουμε με τις απόψεις περί νομιμότητας της ανάθεσης του κ. Μεσσαλά . Αφού ο ίδιος και ο δήμος στον οποίον υπηρετεί κρίνουν ότι θα πρέπει να εφοδιάζονται όλα αυτά τα υλικά για την προστασία του προσωπικού καθαριότητας λόγω covid 19 , όχι από εξειδικευμένα καταστήματα αλλά από μια επιχείρηση που έχει κύριο αντικείμενο την εμπορία κρέατος … εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Πηγή: apokalypseis.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.