Μολυσμένο το νερό του ποταμού

Ινδία – Μόλυνση: Όταν οι σκύλοι γίνονται μπλε! (Video)

Θύμα της ρύπανσης πέφτουν τα σκυλιά στην Νάβι Μουμπάι της Ινδίας. Τα ζώα έχουν αρχίσει να παίρνουν ένα μπλε... χρώμα λόγω των βιομηχανικών αποβλήτων που εκχύνονται σε ποταμό.

Σύμφωνα με την Hindustan Times, τα νερά του ποταμού Κασάντι είναι τόσο τοξικά που αλλάζουν το χρώμα των σκυλιών. Η κατανάλωση του νερού είναι το δίχως άλλο επικίνδυνη.

Στην περιοχή λειτουργούν περίπου χίλια εργοστάσια στους τομείς των φαρμάκων, διατροφής και μηχανικής ενώ οι έλεγχοι στο νερό απέδειξαν την υψηλή του τοξικότητα. Οι κίνδυνοι είναι υψηλοί για το φυτικό και το ζωικό βασίλειο.

Πληροφορίες θέλουν πέντε στους έξι σκύλους που μπαίνουν στο ποτάμι να βγαίνουν έξω μπλε.

Τοπική ομάδα προστασίας ζώων έκανε προσφυγή στο Διοικητικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Η ίδια ομάδα προστασίας των ζώων αναφέρει πως μέχρι τώρα παρατήρησαν το φαινόμενο στα σκυλιά ενώ παραμένει άγνωστο αν επηρεάζονται και άλλοι ζώντες οργανισμοί, όπως πουλιά και ερπετά...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.