Ιστορίες ελληνικής τρέλας

Η Ολομέλεια του Στε ακύρωσε για τυπικούς λόγους την προέγκριση οικοδομικής άδειας για οικοδομή εννέα ορόφων που όμως πλέον είναι ένα... πολυτελές ξενοδοχείο σε πλήρη λειτουργία.

Σχετικά είχαν προσφύγει 14 κάτοικοι της περιοχής του Μακρυγιάννη αντιδρώντας στην εν λόγω οικοδομή που είχε φτάσει στο σημείο να κρύβει την θέα προς την Ακρόπολη.

Τώρα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή σε ορισμένα σημεία την προσφυγή των κατοίκων, και με το σκεπτικό ότι είχε «απολέσει την νόμιμο έρεισμα της» ακύρωσε την συγκεκριμένη προέγκριση της οικοδομικής άδειας. Κι αυτό γιατί πριν την εν λόγω προέγκριση είχε χορηγηθεί έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., η οποία όμως είχε ανακληθεί μετά από νεώτερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Πηγή: Μπλόκο στις οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη ετοιμάζει ο Σταθάκης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.