Ανακοινώσεις Πάολο Τζεντιλόνι

Ιταλοί στρατιώτες λένε αντίο στο Ιράκ, αλλά για να πάνε... Νιγηρία

«Ένα μέρος από τις δυνάμεις μας στο Ιράκ, θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στον Νίγηρα. Είναι η πρόταση που η κυβέρνηση θα κάνει στο κοινοβούλιο, για μια αποστολή με στόχο να ηττηθεί η παράνομη μεταφορά ανθρώπων και η τρομοκρατία», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Είμαστε περήφανοι για το ότι αναγνωρίσθηκε πως είμαστε μια γενναιόδωρη χώρα, έτοιμη να σώσει ανθρώπινες ζωές. Κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, η χώρα μας πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, με πλήγματα σε βάρος των διακινητών που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Πάολο Τζεντιλόνι κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία πρόκειται να συνεχίσει να συμβάλει στην σταθεροποίηση του Ιράκ. Στην φάση αυτή, η Ρώμη έχει αποστείλει στο Ιράκ χίλιους τετρακόσιους στρατιώτες, και εκείνη της Ιταλίας είναι η δεύτερη, σε συνολικό αριθμό ανδρών και γυναικών, στρατιωτική παρουσία στην χώρα αυτή.

«Προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και το κάνουμε σε πνεύμα φιλίας με τις άλλες χώρες, χωρίς να δημιουργούμε ποτέ αντιπαράθεση. Οι στρατιώτες μας δεν είχαν ποτέ, ως αποστολή, να βρουν κάποιον εχθρό. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ειρήνη, διάλογο και φιλία στην Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

O Πάολο Τζεντιλόνι
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.