«Καρφιά» της Πακιστανικής Κοινότητας κατά Μπακογιάννη για το σχολείο στα Σεπόλια

Ο Κώστας Μπακογιάννης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ό,τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που επέφερε την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στα Σεπόλια.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, μετά την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ακατανόητη απόφαση. Την ίδια ώρα, ζητούν την επαναλειτουργία του.

Δείτε επίσης: Ο Κώστας Μπακογιάννης στα βήματα της Χρυσής Αυγής - Κλείνει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «ο Δήμαρχος Μπακογιάννης έπρεπε να φροντίσει οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην χάνουν ούτε μία μέρα μαθημάτων και όχι να αφήνει κλειστό το σχολείο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Να λειτουργήσει ξανά αμέσως το σχολείο μας στο 144 δημοτικό στα Σεπόλια

*Ενημερωτική συνάντηση-σύσκεψη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 5μμ στα Γραφεία μας, Κρατίνου 7

*Συνέντευξη τύπου, Τρίτη 5 Νοέμβρη 12μεσ, Κρατίνου 7, 8ος όροφος

Ο Δήμαρχος Αθήνας κύριος Κώστας Μπακογιάννης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην αναστολή της ψήφισης της ομόφωνης πρότασης της Σχολικής Επιτροπής για παραχώρηση για τρίτη χρονιά κάθε Κυριακή των αιθουσών του 144 δημοτικού σχολείου στην οδό Μετοχίτη 1 στα Σεπόλια, αφήνοντας έτσι, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” χωρίς στέγη για 6η βδομάδα. Είναι δυνατόν να κρατιούνται παιδιά έξω από τις σχολικές αίθουσες και να μην μορφώνονται;

Μας προβληματίζει ότι αυτό συνέβη ενώ έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα που ζήτησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας, όταν ο διευθυντής του 144ου δημοτικού σχολείου, ο σύλλογος γονέων, μας έχουνε δώσει την πλήρη στήριξη τους.

Θυμίζουμε ότι το 2017, την πρώτη μέρα, όταν το παραχώρησε ο Δήμος Αθήνας, η Χρυσή Αυγή, με ανοικτές ρατσιστικές απειλές προσπάθησε να εμποδίσει την λειτουργία του και δεν το πέτυχε διότι είχαμε την συμπαράσταση εκατοντάδων που κινητοποιήθηκαν στο πλευρό των παιδιών μας, την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, σωματείων, φορέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, του διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Μπακογιάννης έπρεπε να φροντίσει οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην χάνουν ούτε μία μέρα μαθημάτων και όχι να αφήνει κλειστό το σχολείο.

Γι αυτό ζητάμε να παραχωρήσει τις αίθουσες του 144 δημοτικού για να λειτουργήσει ξανά αμέσως το σχολείο μας.

Καλούμε σε :

-Ενημερωτική συνάντηση-σύσκεψη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 5μμ στα Γραφεία μας, Κρατίνου 7, 8ος όροφος.

-Συνέντευξη τύπου με συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και φορέων, Τρίτη 5 Νοέμβρη, 12μεσ, στα Γραφεία μας

Προτείνουμε να οργανωθεί κινητοποίηση την μέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 18 Νοέμβρη στις 4μμ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.