Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων Οι όροι

Βουλή.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ούτως ώστε να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής προς συζήτηση. Η ψήφισή του αναμένεται να λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο ρυθμίζεται ο τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων οι οποίοι ανήμερα των εκλογών (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές αλλά και δημοψήφισμα), βρίσκονται εκτός επικράτειας. 

Στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου εντοπίζεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας με αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα σε τμήματα που θα συσταθούν σε πρεσβείες, χώρους οργανώσεων αποδήμων αλλά και λοιπούς χώρους. Παράλληλα, η ψήφος θα μετρά ισότιμα στο συνολικό αποτέλεσμα και θα παίζει ρόλο στην τελική κατανομή των εδρών. 

Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς κατάλογους έχουν όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια

Τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο έτη στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.