Κατρούγκαλος για Brexit: Έως 1,6 δισ. το κόστος για την Ελλάδα

Από 800 εκατομμύρια έως 1,6 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος στην οικονομία της χώρας από την έξοδο τoυ Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας για το θέμα.

Αυτά τα νούμερα προκύπτουν από τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, που κάνει λόγο για κόστος 0,4 έως 0,8% του ΑΕΠ. Οι επιπτώσεις στον τουρισμό - σημείωσε ο Γ.Κατρούγκαλος - θα καταγραφούν από το 2019, όπου θα έχουμε πτώση των συναλλαγματικών εσόδων από 2,2 έως 6,3% στα έσοδα που προέρχονται από βρετανούς τουρίστες.

Ο Γ.Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ε.Ε, σημειώνοντας πως «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, η αύξηση των ανισοτήτων και η υπονόμευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, γι’ αυτό οι λαοί της ηπείρου μας πρέπει να θέσουν πάνω σε νέες ράγες το ευγενικό όραμα της ενωμένης Ευρώπης»​

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.