Κορονοϊός: Η εξέλιξη της πανδημίας σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη

Η πανδημία του νέου κορονοϊού συνέχισε να επιταχύνεται στη Βόρεια Αμερική και σταμάτησε να μειώνεται στην Ευρώπη τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βασικός δείκτης, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντικατοπτρίζει, ωστόσο, παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων και οι συγκρίσεις ανάμεσα στις χώρες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με αστερίσκους, καθώς οι πολιτικές διενέργειας τεστ διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Σταθεροποίηση στην Ευρώπη

Η πανδημία συνέχισε να επιταχύνεται αυτήν την εβδομάδα παγκοσμίως, με 623.200 νέες θετικές διαγνώσεις να καταγράφονται κάθε μέρα (4% περισσότερες απ' ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα), σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 13:00.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς (+19%) είναι η περιοχή όπου εξαπλώνεται περισσότερο η πανδημία και ακολουθεί η Αφρική (+9%). Η πανδημία σταθεροποιήθηκε στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (0%)και στην Ευρώπη (-2%, μείωση που δεν είναι πραγματική καθώς οφείλεται σε μια διόρθωση στην Τουρκία). Μειώθηκε η εξάπλωσή της στην Ασία (-8%) και στη Μέση Ανατολή (-14%). Ο ιός σχεδόν δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ωκεανία (19 θετικές διαγνώσεις ημερησίως, +2%).

Στην Ευρώπη, την περιοχή που κατέγραψε τις περισσότερες νέες θετικές διαγνώσεις αυτή την εβδομάδα (236.700 νέες θετικές διαγνώσεις την ημέρα), αυτή η σταθεροποίηση σε αυξημένο επίπεδο παρατηρείται καθώς η πανδημία υποχωρεί από τα μέσα Νοεμβρίου.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των θετικών διαγνώσεων που καταγράφηκαν αυτήν την εβδομάδα σε όλο τον κόσμο αναφέρθηκαν στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.