Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να «ξηλωθεί» η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σε νομικές μεθοδεύσεις και φωτογραφικές διατάξεις κατέφυγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να καταφέρει να «ξηλώσει» τη Βασιλική Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθιερώνονται -και μάλιστα αναδρομικά- αυστηροί κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση, «οι επικεφαλής και τα μέλη διοίκησης των εν λόγω Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν κατέχουν και δεν κατείχαν για ικανό χρονικό διάστημα πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, με οιονδήποτε τρόπο, θέση ιδίως σε γραφεία ή πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης ή κυβερνητικών οργάνων (…)».

Βέβαια, στη συγκεκριμένη ρύθμιση οι ιθύνοντες μάλλον «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν και τους κατόχους υπουργικών θώκων, καθώς εκεί προφανώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Στο μυαλό όλων έρχεται η περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Κράνη, ο οποίος λίγες μέρες μετά τη συνταξιοδότησή του από το Δικαστικό Σώμα βρέθηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης!

Διαβάστε ακόμη: «Μαύρη σελίδα για τη Δικαιοσύνη» με Θάνου, δεν… κουνιέται φύλλο με Κράνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «χάνει» επιλεκτικά τη μνήμη του…

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έφερε σε δύσκολη θέση τον χορηγό της ΝΔ  Βαγγέλη Μαρινάκη με αποφάσεις για το πρακτορείο Άργος και εντολή ελέγχου στην επιχειρηση, πράγμα που προφανώς «κακοφάνηκε» στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ...

Η διαδρομή της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της ήταν έτσι κι αλλιώς «κακό σπυρί» για την Πειραιώς, με την τοποθέτησή της ως προϊσταμένη (αμισθί) του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη ΝΔ που «είδαν» προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Όταν η Βασιλική Θάνου τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στελέχη της ΝΔ δήλωναν σε όλους τους τόνους πως όταν θα καταλάμβαναν την εξουσία πρώτη τους δουλειά θα ήταν να την απομακρύνουν από αυτή τη θέση, πράγμα που ήδη δρομολόγησαν με την εν λόγω διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.

Ειδικά για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναθεωρούνται διατάξεις του ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού και ορίζεται με αναλυτικό τρόπο το ασυμβίβαστο που καθιερώνεται, μεταξύ άλλων και για όσους έχουν διατελέσει έμμισθοι ή άμισθοι προϊστάμενοι σε γραφεία του πρωθυπουργού. 

Τι κάνει δηλαδή νιάου νιάου στα κεραμίδια...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.