Κύριε Ιερώνυμε, μήπως είναι καιρός να «ξυρίσετε» τους Αμβρόσιους;

Ο Αμβρόσιος είχε υποσχεθεί πως θα παραιτηθεί το 2018, κλείνοντας τα 40 έτη επικεφαλής της Μητρόπολης. Αντ’ αυτού βλέπουμε να παραληρεί.

Ο νόμος δεν ορίζει έξοδο για έναν Μητροπολίτη, παρά μόνο εφ’ όσον δεν είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του και αυτό γίνεται ύστερα από έλεγχο που θα διενεργήσει τριμερής επιτροπή γιατρών που θα έχει υποδείξει η Ιερά Σύνοδος.

Χθες η Αρχιεπισκοπή πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του, το ίδιο και αρκετοί ιερείς αλλά και στελέχη σχεδόν όλων των κομμάτων.

Όσο για τον κόσμο, πάρτι έκαναν τα κοινωνικά δίκτυα…

Στην Εκκλησία που ο βυζαντινισμός είναι κανόνας και οι ισορροπίες διατηρούνται, δεν αντιλαμβάνονται τα βαρίδια αυτής της ακροδεξιάς φασιστικής αίρεσης του μίσους όπου ο Θεός παρουσιάζεται «τιμωρός» και κακός…

Αν είχαμε επιφανή ιεράρχη στην Αρχιεπισκοπή της Αθήνας θα καταλάβαινε πόσο κακό κάνει στον τόπο και στην ίδια την Εκκλησία αυτή η μισάνθρωπη αίρεση, και θα τον είχε αφοπλίσει.

Οι ίδιοι βγάζουν τα μάτια τους και μένουν στη μούχλα που δεν διαφέρει πολύ από το μεσαιωνικό ισλαμισμό.

Μήπως είναι καιρός κύριε Ιερώνυμε να πάρετε τα μέτρα σας για να ξεβρομίσει και η Εκκλησία και ο τόπος;

Μήπως να τον παύσετε, να τον ξυρίσετε, να τον καθαιρέσετε για να δώσετε το μήνυμα της αγάπης και όχι του μίσους;

Και βέβαια, δεν είναι ο Αμβρόσιος μόνον το πρόβλημα αλλά μια σειρά «ιεράρχες», «άγιοι» όπως τους φωνάζετε, που έχουν ποίμνιο ανάλογο με τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τους φανατικούς οπαδούς…

Εκεί όμως διαφέρει ένας επιφανής ιεράρχης από έναν οικονομικό διαχειριστή Ανώνυμης Εταιρείας.

Αλλά και στην περίπτωση της Α.Ε. θα έβλεπε πως καταστρέφει το “image” της εταιρείας.

Καιρός είναι, κύριε Ιερώνυμε, αν θέλετε «Εκκλησία» να «ξυρίσετε» τα βαρίδια αυτά.

Είναι καιρός να μην κρύβεστε πίσω από τον μη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και τους μηχανισμούς μεσαιωνικού ελέγχου της κοινωνίας και της Παιδείας.

Η θρησκεία δεν είναι υποχρεωτική, η αγάπη όμως είναι...

Θα το τολμήσετε; 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.