Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Νιώθω δυστυχισμένη γιατί η ζωή μου πια είναι ένας αγώνας επιβίωσης

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η κόρη του Μίκη, είναι ένα πρόσωπο που του έχει ασκηθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια.

Από τη μία για κάποιες επιλογές ως προς τους ερμηνευτές του θεοδωρακικού έργου και απ' την άλλη για μία συναυλιακή δραστηριότητα εν είδει αφιερωμάτων στον πατέρα της. Για το πρώτο, οφείλω να ξεκαθαρίσω πως δεν ευθύνεται η ίδια αποκλειστικά. 

Έχω συζητήσει με τον Μίκη Θεοδωράκη αυτοπροσώπως, ο οποίος πάντα υπερασπίζεται τους ερμηνευτές της «απέναντι όχθης» από το αμιγώς έντεχνο - λαϊκό τραγούδι, το δικό του δηλαδή τραγούδι. Για το άλλο πάλι, επίσης η κόρη του Θεοδωράκη μιλάει έξω απ' τα δόντια. 

Αναφέρεται σε μία οικονομική δυσμένεια, στην οποία έχει πέσει η ίδια και η οικογένεια της και σε μία καθημερινότητα βασανιστική, που δεν απέχει καθόλου απ' αυτήν του μέσου Έλληνα. Προτάσσει βέβαια το στοιχείο της αγάπης προς τον πατέρα της και μιας ανάγκης για συνεχείς παρουσιάσεις του έργου του, που προφανώς τον αναζωογονούν στα 94 του χρόνια!

Διαβάστε τη συνέντευξη στο koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.