Μαρίν Λε Πεν: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άρση ασυλίας

Η Μαρίν Λε Πεν προεδρική υποψήφια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, είναι ενδεχόμενο να κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την άρση της ασυλίας της.

Η υπόθεση αφορά στην κατάχρηση χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδια κατά το παρελθόν.

Η κλήτευση αυτή, της Λε Πεν είναι πιθανόν να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τη Λάουρα Φεράρα που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Γάλλοι δικαστές έχουν ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας της ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, η οποία είναι και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την υπόθεση της εσφαλμένης χρήσης χρηματικών ποσών από την ΕΕ, για την πληρωμή προσωπικού του κόμματος της.

“Η Επιτροπή Νομικών Ζητημάτων έχει συμφωνήσει ότι η Λε Πεν θα κληθεί σε ακρόαση κατά την πρώτη διαθέσιμη ημέρα, τον Μάιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Φεράρα στο Reuters.

Η ίδια, δήλωσε ότι η ακρόαση αυτή, μπορεί να γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, στον οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα συμμετέχει η Λε Πεν, που απορρίπτει ως πολιτική παρέμβαση τις νομικές διαδικασίες εναντίον της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.