Μεγαλύτεροι δασμοί στην Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα από ΗΠΑ στον χάλυβα

Κωμωδία έχει καταντήσει η εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, που, δυστυχώς, έχει τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα.

Η απόφαση που έλαβε η Αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλλει δασμούς στα προϊόντα χάλυβα που εξάγουν στις ΗΠΑ Ελληνικές επιχειρήσεις ανεβάζει τους αντιντάμπινγκ δασμούς στο 35% από 32% που ήταν μέχρι προσφάτως. Πηγές από ελληνική πολυεθνική, αναφέρουν ότι είναι μικρό το κακό, η αύξηση σχεδόν κατά 2,5% - 3% που αποφάσισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αφού η ζήτηση προς την εκεί αγορά είναι μεγάλη. Το πρόβλημα έχουν οι Τούρκοι, καθώς οι συνολικοί δασμοί για τα προϊόντα χάλυβα που εξάγουν στις ΗΠΑ ανέρχονται στο… 55%.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως εξηγούν πηγές της εγχώριας αγοράς χάλυβα, η απόφαση Τραμπ έκανε κακό στην τοπική Αμερικανική παραγωγή χάλυβα, αφού ανάγκασε τις εταιρείες να ανεβάσουν τις τιμές, καθιστώντας τις εγχώριες πωλήσεις πλέον ακριβές, άρα και ασύμφορες για τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες που αγοράζουν σωλήνες και άλλου τέτοιου είδους προϊόντα.   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.