Μείωση βουλευτικής αποζημίωσης και συντάξεων ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε μέτρα περιορισμού των βουλευτικών προνομίων, μεταξύ των οποίων μείωση αποζημίωσης και βουλευτικών συντάξεων, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τους Α.Βαγενά, Γ.Δημαρά, Κ.Δουζίνα, Δ.Εμμανουηλίδη, Ε.Καρακώστα, Η.Κωστοπαναγιώτου, Θ.Μιχελή, Σ.Παπαδόπουλο, Ι.Σαρακιώτης, Ε.Σκούφα και Ε.Σταματάκη. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η υιοθέτηση της πρότασής τους θα έχει «εκτός από οικονομική, και ιδιαίτερη συμβολική και ηθική αξία».

Συγκεκριμένα προτείνουν:

- Μείωση κατά 50%, στις συντάξεις Βουλευτών και πρώην Υπουργών, εφόσον διαθέτουν και άλλα εισοδήματα άνω των 1.500€ μηνιαίως.

- Μείωση της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης κατά εύλογο ποσοστό.

- Φορολόγηση των βουλευτών με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται και οι υπόλοιποι πολίτες.

- Περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων (εν ενεργεία και πρώην).

- Εφαρμογή της πρότασης που είχε κάνει παλαιότερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να περιοριστεί ο αριθμός αυτοκινήτων που παραχωρούνται σε βουλευτές, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.