Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υγεία των Ηπειρωτών

Mία νέα επιδημιολογική μελέτη για τους Ηπειρώτες, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου (ΕΣΠΑ 2014-2020) στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ηπειρος 2014-2020».

Επικεφαλής της έρευνας είναι επιστήμονες του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Δρ Κωνσταντίνος Τσιλίδης, Δρ Ευαγγελία Ντζάνη, Δρ Ευάγγελος Ρίζος, Δρ Ευάγγελος Ευαγγέλου, Δρ Ιωάννα Τζουλάκη) και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωανίνων Ι.Κ.Ε. (Δρ Κωνσταντίνος Βακάλης, Δρ Μιχάλης Δούμας, Δρ Βασίλης Τζοβάρας, Δρ Δημήτρης Συγκούνας) 

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου (Epirus Η081111 Study) είναι μια πρωτοποριακή προοπτική μελέτη που Θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας, μέσω της ανάδειξης και επιβεβαίωσης νέων εξατομικευμένων μεθόδων πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, Θεραπείας και πρόγνωσης σημαντικών νοσημάτων.

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου θα προσκληθούν να συμμετάσχουν κάτοικοι της Ηπείρου ηλικίας 25 έως 70 ετών, και θα συλλεχθούν λεπτομερείς πληροφορίες αποτελούμενες από ερωτηματολόγια και μετρήσεις κλινικών και βιοχημικών δεικτών. Στόχος είναι η δημιουργία μια μοναδικής για τα Ελληνικά χρονικά πλούσιας βάσης δεδομένων που θα χρησιμοποιηθεί για σημαντική βιο-ιατρική έρευνα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα στο εγγύς και απώτερο μέλλον. "Ευελπιστούμε στη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων των Ηπειρωτών στην σπουδαία αυτή προσπάθεια. Τους επόμενους μήνες θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη και τους τρόπους συμμετοχής σε αυτή", αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

Πηγή: neoiagones.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.