Μέσω ΚΕΑ ενίσχυση σε οικογένειες πολυτέκνων

Τη δυνατότητα να ενισχυθούν οικονομικά, μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύς (ΚΕΑ), όσες οικογένειες πολυτέκνων διαβιούν, αξιοποιώντας μόνο τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγούνται από τον ΟΓΑ, εξετάζουν οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τις περιπτώσεις εκείνων των οικογενειών, οι οποίες, ακριβώς επειδή λαμβάνουν, είτε το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων είτε το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών ή και τα δύο, χάνουν το ΚΕΑ. Διαπιστώθηκε ότι μπορεί να φτάνουν έως και τις 40.000 οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, πανελλαδικά, και εξετάζεται τρόπος επίλυσής του. Επισημαίνεται ότι τα οικογενειακά επιδόματα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και δεν προσμετρώνται στο συνολικό εισόδημα του δικαιούχου.

Για το θέμα έχει ήδη υπάρξει σχετική ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη όπου ζητείται να στηριχθούν οι οικογένειες που συμβάλουν στον περιορισμό του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.