Μιχ. Καρχιμάκης: Τα τεστ του κορονοϊού πρέπει να είναι δωρεάν - φτάνει πια η κερδοσκοπία

Με ανακοίνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει διατίμηση στα τεστ του κορονοϊού, μετά από 8 μήνες κερδοσκοπίας, όπως αναφέρει.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι ευθύνες τους είναι πολύ βαριές και υπαρκτές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

Αφού κονόμησαν επί 8 μήνες με τα τεστ του κορονοϊού τα ιδιωτικά εργαστήρια (150 - 300 ευρώ) αναγκάστηκε η κυβέρνηση να βάλει διατίμηση 40 ευρώ το μοριακό και 10 ευρώ το rapid.

Σημασία έχει πάντα στη ζωή ,στην πολιτική ποιους υπηρετούμε.

Και η Ν.Δ ξέρει και ποιούς και πώς να τους Υπηρετεί.

Αφού λοιπόν επί 8 μήνες οι άνθρωποι κυρίως οι αδύναμοι αναγκάζονταν να βρουν να πληρώσουν για το τεστ του κορονοϊού 150 με 300 ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Σήμερα με τα 2 με 3 χιλιάδες κρούσματα έρχεται να βάλει σε διατίμηση το τέστ στα 40 ευρώ που και πάλι είναι ακριβό, όταν το αγοράζουν στα 12 με 13 ευρώ.

Γιατί λοιπόν δεν το έκαναν από την αρχή της πανδημίας;

Αλλά άφησαν τους κερδοσκόπους να παίξουν στην πλάτη της υγείας κυρίως των ανθρώπων με οικονομικές δυσκολίες;

Εδώ λοιπόν το κάλιο αργά παρά ποτέ, δεν πρέπει να χωράει.

Το αργά κόστισε ίσως και ζωές.

Και οι ευθύνες αυτών που είτε ηθελημένα είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο,ευνόησαν την κερδοσκοπία σε βαρος της υγείας των ανθρώπων, είναι υπαρκτές και πολύ βαριές.

Η διατίμηση δεν τους εξιλεώνει.

Ευνόησαν την κερδοσκοπία.

Αγνόησαν ζωές.

Τα τεστ του κορονοϊού πρέπει να είναι Δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.