Μπάσκετ: Ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα

Αντιπολιτευτική κίνηση με ορίζοντα τις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία μπάσκετ ξεκίνησε -δικαιώνοντας τη φημολογία των ημερών- ο πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας Βαγγέλης Λιόλιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από συνεργάτες του, ο Λιόλιος ξεκινάει διαβούλευση με κάθε ενδιαφερόμενο μέσω ανοιχτής πλατφόρμας, με τους εξής βασικούς πυλώνες:

* Ενίσχυση των σωματείων-Ανάπτυξη με εθνική στρατηγική και έμφαση στην Εθνική ομάδα.

* Πραγματική διάκριση εξουσιών στη λειτουργία της ΕΟΚ.

* Απόλυτη διαφάνεια.

* Πέρασμα στη σύγχρονη εποχή και πλήρης ηλεκτρονική διασύνδεση της ΕΟΚ.

* Αυτοτέλεια και συνύπαρξη.

Οι εκλογές στην ΕΟΚ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο και, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου, αποκλείεται η επανεκλογή διοίκησης υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Θα υπάρξει όμως υποψήφιο σχήμα της τωρινής διοίκησης, με διαφοροποιημένη σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεσή του να ενισχύσει ένα «εναλλακτικό» ρεύμα εκδήλωσε πρόσφατα και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ακολουθεί η δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου:

«Για εμένα, μπάσκετ σημαίνει πάθος. Ένα άθλημα που δεν παίζεται μόνο με το σώμα, αλλά και με το μυαλό και την καρδιά. Ένα άθλημα που απαιτεί να είσαι αυθεντικός εντός και εκτός γηπέδου. Ένα άθλημα που πρέπει να βασίζεται σε αρχές και αξίες. Ένα άθλημα που στηρίζεται στην αλήθεια και τον σεβασμό. Ένα άθλημα που βασίζεται στην ομαδική δουλειά.

Γι’ αυτό και ξεκινώ και ανοίγω τη συζήτηση για το μπάσκετ. Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται ειλικρινά για το μέλλον και το αύριο του αγαπημένου μας αθλήματος να πάρουν μέρος σε αυτή τη συζήτηση και να καταθέσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους στο https://dwsepasa.gr/. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε το μπάσκετ στην επόμενη μέρα. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να ελπίζουμε σε αυριανές επιτυχίες.

Για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσω σειρά επαφών με τους φορείς του μπάσκετ, τις τοπικές ενώσεις και εμβληματικές προσωπικότητες του αθλήματος με στόχο την ευρεία διαβούλευση.

Γιατί όλοι μας έχουμε τον ίδιο σκοπό, το μπάσκετ που μας αξίζει και οραματιζόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.