Μπέος: «Μου ζήτησαν λεφτά...»

Στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης για τα στημένα παιχνίδια της περιόδου 2008-2011 (Koriopolis) ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε ότι πριν από 20 ημέρες έφτασε στην γραμματεία του στο Δήμο Βόλου ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μέσα την απομαγνητοφώνηση μίας συνομιλίας της ΕΥΠ που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία. 

Ο φάκελος είχε και μία επιστολή, στην οποία αναφερόταν ότι υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες άκρως ενδιαφέρουσες που σκοπίμως δεν βρίσκονται στη δικογραφία και ότι η συνομιλία που του απέστειλαν είναι ένα δείγμα. Η εκτίμηση του Μπέου είναι, όπως την κατάθεσε στο δικαστήριο, πως κάποιοι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία προσπάθησαν να προωθήσουν συνομιλίες που δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί, προφανώς με σκοπό το κέρδος.

«Δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτήν την επιστολή οι δικηγόροι μου, προσωπικά δεν την υιοθετώ και σας την προσκομίζω, χωρίς να ξέρω την αξία της. Μου ζήτησαν λεφτά, αλλά εγώ δεν έχω να δώσω…», ανέφερε στην πρόεδρο της έδρας ο Μπέος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως «στο φάκελο υπήρχε μία συνομιλία Πατέρα – Ψωμιάδη που αναιρεί μία από τις κατηγορίες που έχω, βάσει της οποίας πήρα 500.000 ευρώ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης». Στο σημείο αυτό παρενέβη ένας από τους συνηγόρους κατηγορουμένου που αναρωτήθηκε: «Λείπουν πολλά έγγραφα απ’ αυτή τη δικογραφία και πάνε να μπουν απ’ άλλη δικογραφία;».

Η συνομιλία που προσκόμισε ο Μπέος στο δικαστήριο είναι η ακόλουθη:

«Πατέρας: Έλα Μάκη καλημέρα.

Ψωμιάδης: Ελα γίγαντα τι έγινε;

Πατέρας: Ρε Μάκη μαλακίες μου έλεγες προχθές, μίλησε με Καϋμενάκη και δεν ισχύουν αυτά που μου είπες για τον Μπέο.

Ψωμιάδης: Τι να σου πω ρε Νίκο, έτσι ακούστηκε

Πατέρας: Πάντως ο χοντρός… (εννοεί Μπέο)… δεν ζήτησε τίποτα και το έπαιξε στα ίσα. «Αφού κέρδισαν στο 92 μου είπε.»

Ψωμιάδης: Τέλος πάντως τι μας νοιάζει εμάς, με τον δικό σου τον Κώστα τι γίνεται;

Πατέρας: Ποιον Κώστα τον εισαγγελέας;

Ψωμιάδης: Ναι τι σου είπε θα ασκήσει κατηγορίες;

Πατέρας: Αστο Μάκη τα λέμε από κοντά, να μην μιλάμε από το τηλέφωνο.

Ψωμιάδης: Εντάξει Νίκο τα λέμε αύριο γεια».

Την 27-8-2010, ο Μάκης Ψωμιάδης (Μ) επικοινωνεί με το Νίκο Πατέρα (Ν), Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, και αναφέρουν τα εξής:

«Ν; Aπ' τον χοντρό τι νέα έχεις; [ενν. τον Αχιλλέα ΜΠΕΟ].

Μ: Ούτε μιλάω, ούτε καλημέρα δεν έχω, τι νέα να χω;

Ν: Tl λένε οι δικοί σου;

Μ: Τι να πούνε,..

Ν: Ήταν, λέει, και έπαιζε Σαββατοκύριακο στο καζίνο στο Λουτράκι

Μ: Πήρε 500.000 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ν: Πήρε, ε;

Μ: Ναι, για το ματς που τους έδωσε, Ν: Λες;

Μ: Ε, να πω τώρα, εντάξει.„

Ν: Πολλά μου ακούγονται

Μ: Αν όχι 500, 300 εύκολα, 3 ως 5, γι' αυτό σου λέω 5,3 ήταν πιο μπροστά, μετά αυτοί θα ανέβηκαν, θα τους τρώνε τώρα τα φίδια αυτωνών». Η συγκεκριμένη συνομιλία βρίσκεται στη δικογραφία, όχι όμως κι αυτή που έφτασε στα χέρια του Μπέου.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καϋμενάκης και ο διαιτητοπαράγοντας Σωτήρης Βοργιάς. «Όσα ακούγονται για στημένα παιχνίδια είναι καφενειακές συζητήσεις», τόνισε ο Καϋμενάκης, ενώ ο Βοργιάς είπε: «Δεν έχω στοιχεία. Ότι κατέθεσα στον ανακριτή έχει σχέση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Με πρότεινε ο Κυριάκος Θωμαϊδης να πάω να καταθέσω και είπα μεταξύ άλλων αυτά που άκουγα από το αθλητικό τμήμα του ΣΚΑΪ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.