ΝΔ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ άλλαξαν την «ατζέντα»

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης δίνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Φοβισμένη και διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία.

Σύμφωνα με αυτήν ένα μεγάλο μέρος της Κοινής Γνώμης εμφανίζει μια συντηρητική στροφή και συγκεκριμένα από τα θέματα της Οικονομίας, όπως την ανεργία, προς το Προσφυγικό και το δόγμα «Τάξη και Ασφάλεια».

Πιο συγκεκριμένα το 45% θεωρεί το προσφυγικό το σημαντικότερο πρόβλημα και μόλις το 21% την ανεργία και τους μισθούς, ενώ το 55% συνδέει το προσφυγικό με την αύξηση της εγκληματικότητας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα ευρήματα της σύνδεσης του προσφυγικού με την αύξηση της εγκληματικότητας, της συσχέτισης της ασφάλειας με τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων, καθώς και με τις παρεμβάσεις της αστυνομίας μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Τα παραπάνω στοιχεία πηγάζουν από την έρευνα ανίχνευσης αντιλήψεων που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Prorata και παρουσιάζει σήμερα η «Εφ.Συν.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.