Νέα φίλτρα στην επόμενη επιστρεπτέα προκαταβολή μειώνουν τα ποσά της κρατικής επιχορήγησης

Με δύο αλλαγές έρχεται ο επόμενος 5ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής που όμως στην πραγματικότητα αποτελούν «φίλτρα» για να μειώνουν τον δικαιούχους… Όπως έχει καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω της Ε. Αχτσιόγλου 4 στους 5 επιχειρηματίες δεν την δικαιούνται…

Η πρώτιστη αλλαγή είναι η διεύρυνση του χρονικού διαστήματος που εκλαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό των ζημιών στο τζίρο από την κρίση. Συγκεκριμένα θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος των επιχειρήσεων των τελευταίων τεσσάρων μηνών του έτους. Αρα η περίοδος αναφοράς είναι οι μήνες από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020.

Η δεύτερη αλλαγή φέρνει ακόμη μεγαλύτερα ζητήματα καθώς θα προβλέπεται ότι όσοι κάνουν αίτηση στην επόμενη φάση δεν θα εισπράττουν το ποσό που θα βγάζει η μαθηματική φόρμουλα αλλά το ποσό που θα προκύπτει μετά την αφαίρεση της ενίσχυσης που έχει ήδη καταβληθεί στο πλαίσιο της 4ης φάσης.

Παραμένει πάντως το ότι το 50% του συγκεκριμένου δανείου θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Παραμένει συνεπώς έστω κατά το ήμισυ χρήμα που πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφεί. Σε κάθε περίπτωση η επιστρεπτέα 5 θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2021

Δώρο-άδωρο η επιστρεπτέα 4

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιστρεπτέα 4 για πρώτη φορά κατάφεραν να εισέλθουν και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό (σε σύνολο 700.000 περίπου μόνο οι 270.000 απασχολούν κάποιον εργαζόμενο). Όλοι αυτοί οι αποκλεισμένοι (που συνιστούν το 62% του ελληνικού επιχειρείν και άρα την πραγματικής οικονομίας). Πήραν ένα «δώρο» της τάξης των 1.000 ευρώ το οποίο άμεσα το επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία αφού για οφειλές όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ αλλά και οι ρυθμισμένες δόσεις δεν έχουν ανασταλεί όσον αφορά την πληρωμή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.