New Entries: Γνωρίζουμε τον Αρη Λάσκο

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Eίµαι ο…

Άρης Λάσκος.

Η µέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω σκηνοθέτης…

Όταν είδα την τελετή έναρξης των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας. Είχα ενθουσιαστεί µε το πώς µπορεί κάποιος δηµιουργός να πει τόσο πολλά πράγµατα µόλις σε σαράντα λεπτά.

Η πρώτη µου ερασιτεχνική παράσταση…

Στην έκτη δηµοτικού στο 19ο ∆ηµοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Ανέβηκε ο «Φαντασµένος» της Ζωρζ Σαρρή. Ηµουν ο φαντασµένος.

Η πρώτη µου επαγγελµατική παράσταση …

Η παράσταση «Εµφύλιος, µια ξένη χώρα» στο πλαίσιο του θεµατικού φεστιβάλ της Πειραµατικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου το 2016. Μια κοπιαστική έρευνα τριών µηνών για το αποτύπωµα του Εµφυλίου στο σήµερα από κοινού µε τις Ελεάνα Στραβοδήµου και Κίτυ Παϊταζόγλου και µε καλεσµένους επί σκηνής ψυχαναλυτές, ιστορικούς, εκπαιδευτικούς και τον ∆ηµήτρη Πλουµπίδη.

Αγαπηµένοι σκηνοθέτες…

Ο Ιβο φαν Χόφε µε διαφορά. Κατά καιρούς ο Τόµας Οστερµάιερ και από Ελληνες ο Θωµάς Μοσχόπουλος, ο Εκτορας Λυγίζος, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ο Νίκος Μαστοράκης, οι δουλειές του Μάνου Βαβαδάκη, όλες οι παραστάσεις των Αζά – Τσινικόρη.

Ανεπανάληπτη ατάκα…

«Pain reminds you the joy you felt was real». Από το «Blade Runner 2049». Τι ταινία!

Αλησµόνητη θεατρική παράσταση /ταινία…

Η «Γκόλφω» του Νίκου Καραθάνου, ο «Γλάρος» του θεάτρου Krekator, ο «Αδαής και παράφρων» του Γ. Περλέγκα, οι «Βάκχες» του Εκτ. Λυγίζου, το «887» του Ροµπέρ Λεπάζ, ο «Ορφέας και Ευρυδίκη» της Πίνα Μπάους, η «Εντα Γκάµπλερ» του Ιβο φαν Χόβε. Ο «Τιτανικός», το «Moulin Rouge», «Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα», το «Shameless», το «United 93».

Σινεµά ή θέατρο;

Θέατρο. Αλλάζει τους ανθρώπους.

Εάν δεν ήµουν σκηνοθέτης…

Θα ήµουν ηθοποιός ή δάσκαλος υποκριτικής ή κάτι σχετικό µε το θέατρο και τη δηµιουργία. ∆ιαφορετικά µόνο δυστυχή µπορώ να µε φανταστώ.

Στον ελεύθερο χρόνο µου…

∆ιαβάζω, βλέπω Netflix, άφθονο σινεµά, ψάχνω τα εστιατόρια της Αθήνας, πίνω, βλέπω τους φίλους µου. Κοιµάµαι λίγο.

Ονειρεύοµαι να…

Δηµιουργήσω µια σταθερή θεατρική οµάδα, µε την έννοια ενός µεγάλου πυρήνα καλλιτεχνών µε κοινή αντίληψη του τι σηµαίνει τέχνη, πώς θέλουµε να προχωρήσουµε το θέατρο.

Η πολιτική…

Με απασχολεί καθηµερινά. Με παθιάζει. Με πονοκεφαλιάζει. Προσπαθώ να βρίσκω την πρακτική εφαρµογή της κάθε µέρα.

Η θρησκεία…

∆εν µε αφορά καθόλου. Αλλά προσπαθώ τελευταία να τιθασεύσω την αποστροφή µου εναντίον της.

Info

Ο Αρης Λάσκος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο αγνός εραστής» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.