Νόμο κατά του διαδικτυακού μίσους ψήφισε το γερμανικό κοινοβούλιο

Όποιος υποδαυλίζει το μίσος στο διαδίκτυο, απειλεί και παρενοχλεί ανθρώπους, θα πρέπει στο μέλλον να τιμωρηθεί με πολύ αυστηρότερες ποινές, σύμφωνα με ένα ολόκληρο πακέτο νόμων που ψήφισε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

«Στέλνουμε με αυτόν τον τρόπο το πολύ σαφές μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε αυτές τις πράξεις και αντιτιθέμεθα πλήρως σε αυτές», δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Οι νόμοι προβλέπουν ότι, σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και ένα like στο Facebook μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ποινή στο μέλλον - εάν ένας χρήστης μεγάλης εμβέλειας στρέφει την προσοχή του κοινού σε μια ανάρτηση μίσους .

Η Λάμπρεχτ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα λόγια στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν γρήγορα να γίνουν πράξεις. Όποιος υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί θα πρέπει να υπολογίζει (πλέον) με αγωγές και καταδίκες. «Αυτό το πακέτο νόμων αποτελεί την αποφασιστική απάντηση εναντίον των εχθρών ανθρώπων και των εχθρών της δημοκρατίας, οι οποίοι τροφοδοτούν ένα επικίνδυνο κλίμα βίας», τόνισε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.