Νοσοκομειακοί γιατροί: Η Αθήνα μετατρέπεται σε Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε Θεσσαλονίκη διαπιστώνουν οι γιατροί των νοσοκομείων που εφημέρευσαν τις τρεις τελευταίες μέρες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητάνε έστω και τώρα από την κυβέρνηση που αρνείται από την άνοιξη να τους ακούσει να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά, άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να γίνονται πολλά επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Έστω και τώρα επιβάλλεται άμεσα να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος:

- Να προσληφθούν με έκτακτη ρύθμιση σε μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ όλοι οι γιατροί που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση 2018 – 2020, χωρίς επιλογή μόνο με γρήγορο έλεγχο τυπικών προσόντων. Να επεκταθεί δηλαδή σε όλες τις ειδικότητες η πρόσφατη διάταξη Κικίλια που αφορούσε μόνο τους Εντατικολόγους και ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών.

- Με την ίδια διαδικασία να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άμεσα διαθέσιμοι υγειονομικοί, όπως αποδεικνύεται από τις αιτήσεις για μόνιμες και επικουρικές θέσεις.

- Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις άλλωστε είναι τα ίδια φυσικά πρόσωπα που κάνουν αιτήσεις για μόνιμες θέσεις.

- Να αξιοποιηθεί και να στελεχωθεί άμεσα κάθε κτιριακή νοσοκομειακή δομή που παραμένει ανενεργή στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε όλη την χώρα.

-Να αναπτυχθούν εκτάκτως δομές περίθαλψης και σε άλλα μη νοσοκομειακά δημόσια κτίρια.

- Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά, άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας. Να μην προχωρήσει το αισχρό σχέδιο κυβέρνησης – ηγεσίας ΠΙΣ.

- Επείγον έκτακτο σχέδιο διάταξης όλων των δομών και όλου του προσωπικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες, υποχρεωτικά και με απόλυτη ευθύνη του κράτους.

- Να σταματήσει αμέσως η απαράδεκτη κατάσταση με την ιχνηλάτηση και με τις τηλεφωνικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πολλά επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πλήρης τακτικός έλεγχος σε όλες τις μονάδες υγείας-πρόνοιας, μεγάλους εργασιακούς χώρους, φιλοξενίας ηλικιωμένων, κλειστές δομές ψυχικής υγείας, σε δομές προσφύγων, σε καταυλισμούς, σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Πλήρης τακτικός έλεγχος με δωρεάν τεστ παντού.

Η κυβέρνηση που αρνείται από την άνοιξη να ακούσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ας τους ακούσει έστω και τώρα.

Αντί να επιβάλλει πρόστιμα σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, να επιβάλλει πρόστιμα στους εργοδότες που κάνουν κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντί να καλεί σε απολογία γιατρούς επειδή θέλουν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο, αντί να απειλεί με εισαγγελείς γιατρούς που αναδεικνύουν την έλλειψη στελεχωμένων Μ.Ε.Θ., αντί να ξεσπά αναίτια και να περνάει χειροπέδες σε 14χρονα παιδιά, αντί για την βαθιά αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, να πάρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.