Όχι επανεθνικοποίηση ενισχύσεων

Ο Β. Αποστόλου καλεί τους αγρότες σε διάλογο

Σε διάλογο καλεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου τους αγρότες οι οποίοι ετοιμάζονται για μπλόκα τις επόμενες ημέρες. 

Ζητούμενο της πρωτοβουλίας του υπουργού είναι να βρεθεί λύση σε όποια πιθανά προβλήματα αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», δεν είναι αληθές πως μειώθηκε το εισόδημα τους. «Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλος ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πρόβλημα. Τα στοιχεία της Eurostat όμως δείχνουν αύξηση, γεγονός μάλιστα πολύ ενθαρρυντικό εν μέσω κρίσης», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου.

Αναφερθείς στο φορολογικό των αγροτών ο Βαγγέλης Αποστόλου επικαλείται τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία για τα εισοδήματα του 2016, πλήρωσαν το 2017, περίπου 50 εκατομμύρια λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά. Για τις ασφαλιστικές εισφορές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει «τα στοιχεία δείχνουν ότι η ασφαλιστική επιβάρυνση σε σχέση με τα ισχύοντα είναι πολύ μικρότερη της φορολογικής ελάφρυνσης». Προσθέτει επίσης, «στη συντριπτική πλειονότητα τους οι αγρότες (πάνω από το 80%) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ και συνεπώς οι ασφαλιστικές που θα κληθούν να πληρώσουν είναι εκείνες της μικρότερης υποχρεωτικής κλίμακας, ενώ θα διασφαλίσουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα λειτουργούν ανταποδοτικά για πρόσθετη σύνταξη» τονίζει ο κ. Αποστόλου.

Αναφορικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε για το 2020, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει «είμαστε αντίθετοι σε όποια μορφή επανεθνικοποίησης των ενισχύσεων. Είμαστε σε θέση μάχης. Θα έλεγα, έχοντας μια ολιστική προσέγγιση που αφορά στο ίδιο το μέλλον της Ε.Ε», αναφέρει και συμπληρώνει: «Υπάρχουν πάντως και πριν από τη νέα ΚΑΠ, προϋποθέσεις παρέμβασης. Εξετάζουμε έντονα το ενδεχόμενο σύγκλισης των δικαιωμάτων εντός του 2018, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού για να αρθούν οι αδικίες που κληρονομήσαμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.