Ο Βενιζέλος μας έκαψε με την «ευθύνη υπουργών», τώρα έγραψε βιβλίο για την αναθεώρηση του Συντάγματος!

Ο τίτλος «κοίτα ποιος μιλάει» ταιριάζει γάντι στον πρώην ισχυρό του ΠΑΣΟΚ που πλησιάζει τη ΝΔ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σήμερα παρουσιάζει μάλιστα το βιβλίο του «Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Και είναι όλοι εκεί.

Άλλοι έχουν οσμή σκανδάλων, άλλοι προφανώς ήταν φίλοι του. Και είναι μια όμορφη παρέα!

Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), ελλά και τον Αντώνης Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμένο. Δηλαδή δύο καθαρόαιμους μνημονιακούς πρωθυπουργούς, τόσο καθαρόαιμους, όπως και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αλλά όχι μόνον αυτοί:

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης,

Ο Ανδρέας Λοβερδος,

Ο Κώστας Σκανδαλιδης,

Ο Γιάννης Σγούρος,

Ο Νίκος Παρασκευοπουλος και

Ο Δημητρης Τσιόδρας

Τώρα πως το φθαρμένο και παλιό μπορεί να μιλήσει για το νέο, μόνον ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξέρει.

Γιατί, μπορεί ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός κ. Βενιζέλος να έχει πολλές ευθύνες αλλά ξέρει πώς να αποφεύγει τις ερωτήσεις με γλωσσικούς βυζαντινισμούς:

«… Η δημοκρατία είναι κάτι που κινείται συγκυριακά με βάση τις εκλογές ενώ κρίνεται ιστορικά. Και όλο αυτό το ισορροπεί το Σύνταγμα. Για αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του Συντάγματος ως ευκαιρία αλλά ως κίνδυνος. Και η συζήτηση πρέπει να εστιαστεί σε αυτό ακριβώς. Γιατί το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας που πρέπει να μας διέπει εάν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος»

Γιατί ο κ. Βενιζέλο ξέρει να μιλά, χωρίς να μιλά…

Ίσως του αρέσει να ακούει τον εαυτό του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.