Ο νεοπουριτανισμός αντεπιτίθεται

Η διαδήλωση γινόταν απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν, να δοθεί το Δικαίωμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, προκειμένου να αποκτήσουν παιδί, στις γυναίκες που είτε δε θέλουν να έχουν σύζυγο/σύντροφο, είτε είναι λεσβίες. Τα σχέδιο νόμου δίνει επίσης το Δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, μόνο ετερόφυλα ζευγάρια, τα οποία είτε έχουν παντρευτεί, είτε συζούν αποδεδειγμένα, για τουλάχιστον δύο χρόνια, έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, δωρεά σπέρματος και ενδομητρική σπερματέγχυση.

Είναι σαφές βέβαια ότι μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος χωρίς ποτέ να δηλώσει, να ενημερώσει ή και να γνωρίζει τον πάτερα του παιδιού της, αλλά απαγορεύεται στην ίδια γυναίκα να χρησιμοποιήσει τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.