Ο Ραγκούσης επιμένει: Έχει πτυχίο ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ;

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται αφού δεν πήρε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό και με νέα του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook θέτει και πάλι τα ερωτήματα σχετικά με τον Π. Κοντολέοντα που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει πως για τη θέση αυτή απαιτείται τουλάχιστον πτυχίο Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως αποκρύπτουν το βιογραφικό του, ενώ διαφωνεί με τον διορισμό στη θέση αυτή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας.

Η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση: 

«Νέα δήλωση για το νέο επικεφαλής της ΕΥΠ:

Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ.Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ.Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών-τόσο για το εργασιακό του παρελθόν, όσο και για την επιστημονική του επάρκεια-καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπροσθέτως όμως υπογραμμίζουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επειδή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, “για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της Ε.Υ.Π. απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής” η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ.Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως Διοικητή της ΕΥΠ.

Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ.»

Νέα δήλωση για το νέο επικεφαλής της ΕΥΠ: Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ.Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του...

Gepostet von Giannis Ragkousis am Sonntag, 4. August 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.