Οι ΗΠΑ διερευνούν εάν το Πακιστάν χρησιμοποίησε δικά τους F-16 για να ρίξουν ινδικό μαχητικό

Οι ΗΠΑ "αναζητούν πληροφορίες" για το αν το Πακιστάν χρησιμοποίησε μαχητικά F-16 κατασκευασμένα στις ΗΠΑ για να καταρρίψουν ένα ινδικό μαχητικό, κάτι που πιθανόν να παραβίαζε τις συμφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ για πωλήσεις F-16, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε μαχητικά τύπου F-16 για να καταρρίψει ένα ινδικό μαχητικό όταν αυτό παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου, η οποία λειτουργεί ως ένα ντε φάκτο σύνορο στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια για λόγους αυτοάμυνας.

"Ενημερωθήκαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας όλες αυτές τις καταγγελίες για κακή χρήση προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας", δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Ένας ινδός πιλότος μαχητικού, που φέρεται ότι παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο, αιχμαλωτίστηκε την Τετάρτη στο πακιστανικό τμήμα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του από πακιστανικά μαχητικά. Δύο ημέρες αργότερα απελευθερώθηκε από το Πακιστάν και παραδόθηκε στην Ινδία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.