Όλγα Γεροβασίλη: Η πραγματική εικόνα του έργου της αναβάθμισης του 112

Δήλωσή της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την πραγματική εικόνα του έργου της αναβάθμισης του 112.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

Το έργο της αναβάθμισης του 112 είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο που από το Μάιο του 2019 βρίσκεται στην τελική του φάση, τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας. Η τελική παράδοση του έργου και η θέση του σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία αναμένεται στο τέλος του φθινοπώρου του 2019.

Για να τεθεί το έργο σε φάση πιλοτικής λειτουργίας το Μάιο του 2019 είχαν εκπληρωθεί μία σειρά προϋποθέσεων και τμηματικές παραδόσεις εξοπλισμού, πληροφοριακών συστημάτων και εκπαιδεύσεις προσωπικού.

Είχαν κατασκευαστεί δύο κέντρα λειτουργίας, είχε παραδοθεί το πληροφοριακό σύστημα που εξυπηρετεί το έργο, είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα το προσωπικό που θα λειτουργούσε το έργο. Είχαν γίνει επίσης και τα απαραίτητα έργα υποδομής από πλευράς των παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Είχε επικαιροποιηθεί επίσης η ομάδα ελέγχου και επικύρωσης των σεναρίων ελέγχου του συστήματος, αποτελούμενη απο επιχειρησιακούς αξιωματικούς των σωμάτων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Λ.Σ.) και του ΕΚΑΒ η οποία και ετοίμασε τον Ιούνιο του 2019 ένα εκτενές και λεπτομερές σύνολο σεναρίων ελέγχου.

Η πρώτη μεγάλη προγραμματισμένη δοκιμή του συστήματος είχε οριστεί για τις 12 Ιουλίου 2019, η οποία και έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, εφόσον διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία της βασικής υποδομής.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του έργου και να ολοκληρώσει επιτυχώς την πιλοτική λειτουργία, την παραλαβή του έργου από τη ΓΓΠΠ, και την θέση σε επιχειρησιακή λειτουργία του νέου 112.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.