Όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής γίνεται... συνήγορος του Φρουζή

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Ρόλο... συνηγόρου υπεράσπισης του Κωνσταντίνου Φρουζή ανέλαβε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, Γιάννης Μπούγας.

Ειδικότερα, ο «Mr Novartis» κατά την κατάθεσή του την Παρασκευή, παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει σκευωρία, μετά από ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση. Ωστόσο, ο κ. Μπούγας έσπευσε να το... μαζέψει. 

Δείτε επίσης: Προανακριτική Novartis: Αρνήθηκε τα περί ύπαρξης σκευωρίας ο Φρουζής - Ζητάει να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε ο εξής διάλογος: 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ερώτηση ξανά, κύριε Φρουζή. Θα τη διατυπώσω πολύ συνοπτικά και με απόλυτη σαφήνεια: Οι τρεις αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου –σας είπα προηγουμένως ποιους εννοώ συγκεκριμένα- δηλαδή αυτοί οι οποίοι συνυπέγραψαν την υπαγωγή των τριών ή δύο σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων και η κυρία Τουλουπάκη, κατά τη γνώμη σας έχουν διαπράξει σε βάρος σας σκευωρία-πλεκτάνη; Ερώτημα. «Ναι, όχι, δεν ξέρω». Σας παρακαλώ. Είναι σωστό αυτό;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Εγώ πιστεύω ότι έχοντας την minimum κοινή λογική θα έπρεπε να είχαν πολύ φιλτράρει πολύ περισσότερο –έτσι απαντάω και αυτή είναι η απάντησή μου- την αξιοπιστία και τα λεγόμενα των μαρτύρων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ωραία, εντάξει. Άρα, ουσιαστικά δεν έχουν κάνει σκευωρία, λέτε, δεν έχουν κάνει πλεκτάνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Ραγκούση, μάλλον τα αντίθετα είπε. Μάλλον το αντίθετο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όχι, για είναι άλλο πράγμα να λέει ο κατηγορούμενος ότι εγώ ήθελα να έχουν φιλτράρει παραπάνω και να αποφεύγει να πει «έχουν κάνει σκευωρία» και άλλο να λέει αυτό.

Για τον λογαριασμό στην Ελβετία

Απάντησε επίσης ότι, μέσω του δικηγόρου του, διερευνά αν η διάταξη που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, μπορεί να επιτρέψει την αποδέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία. «Σήμερα το πρωί μίλησα με το δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως, κύριε Ραγκούση, θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου», φέρεται να είπε.

Αναλυτικά ο διάλογος:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θα κάνετε αίτηση αποδέσμευσης του λογαριασμού σας μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που σας το επιτρέπουν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Έμαθα χθες κάτι εγώ, αν εννοείτε αυτό. Οι τελευταίες ήταν χθες, προχθές, κάτι τέτοιο;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Δηλαδή, σήμερα το πρωί ενημέρωσα τον δικηγόρο μου γι’ αυτό που μου είπε η συνάδελφός σας. Δεν ήξερε κάτι και θα έβλεπε τι έχει…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Και, προφανώς, θα κάνετε αίτηση για αποδέσμευση του λογαριασμού σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Προφανώς.

Το πήρε πίσω για συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την κατάθεσή του την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Φρουζής έκανε λόγο για επαφές του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Ωστόσο, την Παρασκευή παραδέχτηκε ότι ήταν «συναντήσεις γνωριμίας προκειμένου να τους θέσουμε θέματα του κλάδου μας» ενώ πρόσθεσε πως «δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα».

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε: «Λοιπόν, κύριε Φρουζή και για να τελειώνουν ένα-ένα τα θέματα, εγώ θα προσπαθήσω όχι μόνο οι ερωτήσεις μου να είναι σύντομες, αλλά και να σας δώσω δυνατότητα και για σύντομες απαντήσεις. Μιλήσατε για πολλές συναντήσεις με κόμματα και αντιπολιτεύσεις της περιόδου που είχατε θεσμικό ρόλο στο ΣΦΕ. Είπατε προηγουμένως ότι εσείς, το ξέρουμε όλοι απλώς τώρα πρέπει να διατυπώσω έτσι την ερώτηση, υποβάλετε τα αιτήματα του Συνδέσμου και τα οποία θα χαρακτηρίσατε δίκαια κατά τη γνώμη σας. Αυτά τα αιτήματα ήταν νόμιμα; Είχατε αιτήματα διάπραξης παρανομιών;»

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Μα, είναι δυνατόν; Όχι, βέβαια.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όχι, βέβαια. Άρα, ούτε θέσατε αιτήματα εκτός νόμου να ικανοποιηθούν ούτε βεβαίως οι συναντήσεις σας που είχατε είτε με τον κ. Τσίπρα είτε με πάρα πολλά ονόματα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ., είχαν από πλευράς τους θετική στάση σε παράνομα αιτήματα. Είχαν;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ (Μάρτυς): Μα, δεν υπήρχαν παράνομα αιτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.