ΠΑΕ Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα οικονομικά στοιχεία της επταετίας του Β. Μαρινάκη

Σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην παραφιλολογία ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πουλάει παίκτες αλλά δεν αγοράζει το ίδιο ικανούς κι έτσι βγάζει λεφτά αλλά και για να σταματήσει την γκρίνια των φίλων του Ολυμπιακού, η ΠΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου στην επταετία Μαρινάκη στον σύλλογο, με την επισήμανση ότι αυτά υποβάλλονται κάθε χρόνο στην ΕΠΟ και την UEFA. Στα σημαντικότερα στοιχεία από αυτά:

-Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2010 μέχρι σήμερα έχει βάλει 65 εκατ. ευρώ.

- Η κατάσταση της ομάδας όταν ανέλαβε την διοίκηση του συλλόγου σημειώνεται ότι ήταν τραγική, καθώς τα χρέη ξεπερνούσαν τα 40 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα ξεπερνούσε τα 40 εκατ. ευρώ.

- Την τελευταία διετία τα έσοδα από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών (Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, Μαζουακού, Ρομπέρτο, Ντουρμάζ, Πουλίδο, Διαμαντάκος, Ντοσεβί, Μπενίτες, Γιαταμπαρέ) αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι αγορές και οι δανεισμοί παικτών (μαζί με τα έξοδα μεταγραφών) έχουν ξεπεράσει τα 34 εκατ. ευρώ (για τους Ιντέγε, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Καπίνο, Πάρντο, Ελιουνούσι, Μάριν, Καρντόσο, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Φιγκέιρας, Μπέρτο, Λαΐφη, Ανσαριφάρντ, Πασιένσια, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Γιαννιώτα, Γούτα, Μαρτίνεθ, Πουλίδο) και η διαφορά είναι λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ ανά χρόνο.

- Τα οργανικά έσοδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι τα εισιτήρια, οι τηλεοπτικές συμφωνίες και οι χορηγίε λόγω και της οικονομικής κρίσης από 20 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010 έζχουν πέσει κατακόρυφα, στα 6 εκατ. ευρώ.

-Τα έξοδα της εταιρείας ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ και μόνο το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος φτάνει τα 45 εκατ. Πρόκειται για μισθοδοσίες 150 υπαλλήλων που ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, το κόστος για τη χρήση του «Γ.Καραϊσκάκης» που ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ, το κόστος των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, την Ακαδημία που υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ, την ενίσχυση του Ερασιτέχνη με 1,5 εκατ. ευρώ και τις φιλανθρωπικές δράσεις (Unicef κλπ) υψους 2,5 εκατ.

-Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο την τελευταία επταετία πάνω από 110 εκατ. ευρώ για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

- Σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΠΑΕ την σεζόν 2015-16, τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα κατά 8,5 εκατ. ευρώ, παρότι ο σύλλογος έβαλε στα ταμεία του πάνω από 30 εκατ. ευρώ από το Champions League. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.