Παππάς: Διαμεσολάβηση για την υπόθεση Μιωνή είχε γίνει και το 2013 επί ΝΔ (Video)

«Η συνάντηση στην οποία αναφέρεστε έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Φαντάζομαι το ίδιο είχε γίνει και επί Σαμαρά, όταν, όπως αποκαλύφθηκε, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια διαμεσολάβησης», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά για τις αναφορές Μιωνή στην προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis.

«Η δική μας παρότρυνση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις διμερείς σχέσεις με μια χώρα της περιοχής, ήταν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», συνέχισε για να επισημάνει αμέσως μετά: «Ο Σαμαράς προσπάθησε, επίσης. Εύχομαι και εκείνη η προσπάθεια να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από “ελατήρια” δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ».

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε ενώπιον της επιλογής της ΝΔ που υποθέτει ότι το πρόβλημα μπορεί να απομονωθεί. Εμείς κάναμε μία πρόταση: Να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε ένα διάλογο για να λυθεί το θέμα». Ο ίδιος τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυσιάζει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην στεναχωρήσει κανένα γαλάζιο στέλεχος ή δήμαρχο στην ενδοχώρα, αλλά «εφόσον αυτό που μας συγκροτεί ως χώρα είναι η αλληλεγγύη, δεν μπορούμε να λέμε ότι μόνο οι νησιώτες μας -και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περιοχή- θα υποστούν τις αντικειμενικές πιέσεις των προσφυγικών ρευμάτων. Ούτε ότι θα φτιάξουμε άλλες πέντε Μόριες και θα πούμε “λύστε το πρόβλημα μόνοι σας”. Δεν είναι λογική αυτή».

Αναφορικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε Λέσβο και Χίο, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έκανε την επιλογή της βίας, η οποία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Όποιος θεωρήσει ότι μπορεί να πάει εκεί, να δέρνει τους κατοίκους για τρεις μήνες, να τους φλομώσει στα χημικά και στο τέλος αυτοί να αποδεχτούν ότι αντί για μία Μόρια θα έχουν τέσσερις ή πέντε, πλανάται πλάνην οικτρά. Δυστυχώς, η ΝΔ στερείται ιδεολογικού, πολιτικού και επιχειρησιακού εκτοπίσματος».

► Η διαμεσολάβηση στην υπόθεση Μιωνή έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης και με πρόνοια να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ελλάδας όπως προέκυπταν από τις διμερείς σχέσεις με τη συγκεκριμένη χώρα. ► Εύχομαι και η αντίστοιχη προσπάθεια της ΝΔ το 2013 να έγινε κατόπιν αιτήματος της άλλης πλευράς και όχι από «ελατήρια» δικά τους, διότι και ο Παπασταύρου και ο Μιωνή ενέχονταν στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. ► Στο προσφυγικό είμαστε ενώπιον της επιλογής της ΝΔ που υποθέτει ότι το πρόβλημα μπορεί να απομονωθεί. Εμείς κάναμε μία πρόταση: Να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε ένα διάλογο για να λυθεί το θέμα. ► Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυσιάζει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην στεναχωρήσει κανέναν στην ενδοχώρα. ► Η ΝΔ έκανε την επιλογή της βίας, η οποία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Όποιος θεωρήσει ότι μπορεί να πάει, να δέρνει τους κατοίκους για τρεις μήνες, να τους φλομώσει στα χημικά και στο τέλος αυτοί να αποδεχτούν ότι αντί για μία Μόρια θα έχουν τέσσερις ή πέντε, πλανάται πλάνην οικτρά. Δυστυχώς, η ΝΔ στερείται ιδεολογικού, πολιτικού και επιχειρησιακού εκτοπίσματος. Από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Gepostet von Νίκος Παππάς am Donnerstag, 27. Februar 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.