Επίθεση στη ΝΔ

Παππάς για Μητσοτάκη: Αδειανό πουκάμισο που έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά

«Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα βίντεο στο διαδίκτυο με τις προφητείες περί πτώσης της κυβέρνησης και τη ρετσέτα της χούντας που δοκίμασε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για να καταλάβει» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και νέας αποστασίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναφορικά με την παραίτηση του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, χαρακτήρισε ανεξήγητο το γεγονός, όταν τη μία μέρα ο συγκεκριμένος βουλευτής χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό και την άλλη μέρα είπε όσα είπε. «Ο κόσμος έχει καταλάβει απολύτως, όπως έχει καταλάβει ότι και αυτό το σχέδιο θα πέσει στο κενό, διότι υπάρχει η διαρκής συνειδητοποίηση των περισσοτέρων ότι η χώρα ανακάμπτει, και αυτό δεν το θέλουν όσοι έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και θεωρούν ότι κινδυνεύει το πολιτικό τους μέλλον» σημείωσε ο υπουργός.

«Το κλείσιμο του μνημονίου είναι η επισφράγηση της πορείας της κυβέρνησης και όλο αυτό προκαλεί την κατάρρευση του αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έλεγε ότι η χώρα θα καταστραφεί. Έχουμε μπροστά έναν χρόνο που τα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας θα πυκνώνουν» τόνισε ο κ. Παππάς. «Η ΝΔ έχει πρόβλημα και διαθέτει ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα, το οποίο, υπό ομαλές δημοκρατικές συνθήκες και χωρίς την απειλή τής χρεοκοπίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Με απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων... » πρόσθεσε. «Η ΝΔ έχει βγει τεχνικό οφσάιντ και πίσω από το ΔΝΤ, που είναι ο πιο σκληρός εταίρος μας» επισήμανε για να συμπληρώσει: «Η ΝΔ έχει συνειδητοποιήσει ότι χωρίς τη διαρκή απειλή της χρεοκοπίας δεν μπορεί να σταθεί αυτό ως πολιτικό πρόγραμμα και για αυτό θέλει τον κόσμο φοβισμένο και διεξάγει αυτήν την εκστρατεία φόβου με το Μακεδονικό και την οικονομία».

Μιλώντας για τη σχέση επιχειρηματιών με πολιτικά κέντρα, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι όσο η πολιτική και οι εκπρόσωποί της είναι επίφοβοι σε τέτοια σενάρια, τόσο οι επιχειρηματίες θα αποθρασύνονται. «Δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε ακόμα και οι συντηρητικοί πολιτικοί είχαν συγκεκριμένο τρόπο που έβλεπαν τα πράγματα. Τώρα υπηρετούν συγκεκριμένες ατζέντες με τρόπο απροκάλυπτο» παρατήρησε. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ διερωτήθη πώς είναι δυνατόν, όταν εταίροι του κόμματος τής κ. Γεννηματά, αλλά και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της είναι θετικοί προς το Μακεδονικό, εκείνη να κρατάει τέτοια στάση. «Είναι πολιτικά ανεξήγητη αυτή η στάση» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μία θεμελιακή μετατόπιση. «Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί μία ακροδεξιά ατζέντα των Σαμαρά-Γεωργιάδη, διατηρεί μία εμφυλιοπολεμική ατζέντα που της χρειάζεται για να διατηρεί το αφήγημά της και να μένουν ανοιχτές οι πληγές με την πΓΔΜ» σχολίασε. «Τι σχέση έχει αυτό με αυτά που έλεγε η ΝΔ πριν μία δεκαετία; Καμία» συνέχισε, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μετακινηθεί στα ακροδεξιά σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, σημείωσε ότι η ΝΔ παρακολουθεί και τους Ευρωπαίους συνοδοιπόρους της, αλλά αυτοί έχουν απολύτως αντίθετα συμφέροντα προς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Για τα μέτρα του 2019, ο υπουργός είπε ότι «αυτά είναι μέτρα που θα θέλαμε να μην έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται». «Όταν είχαν προταθεί από το ΔΝΤ και πριν κερδίσουμε τα αντίμετρα η ΝΔ μας έλεγε "ψηφίστε τα σκέτα"» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι όταν τα δημοσιονομικά στοιχεία πηγαίνουν καλύτερα, υπάρχει αύξηση της απασχόλησης και καλύτερη κατάσταση στα ταμεία, αυξάνονται και οι δυνατότητες άσκησης πολιτικής και εκεί θα επανεξεταστούν όλα αυτά τα μέτρα.

Μιλώντας για την κυβερνητική πλειοψηφία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επισήμανε ότι υπάρχει καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, θα περπατήσουμε παρακάτω, αυτή είναι η κυβέρνηση που σε αυτήν την τετραετία θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 20% και την επόμενη κάτω από το 10%» υπογράμμισε. Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, το οποίο χρειάζεται επιμονή και υπομονή. «Βεβαίως θα γίνουν και λάθη και πισωγυρίσματα, αλλά αυτά πρέπει να μπουν στον καμβά μίας μεγάλης ιστορικής δικαίωσης, που είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και έτσι θα μπορέσουμε με άνεση να προχωρήσουμε στην κοινωνική μας ατζέντα» παρατήρησε. Απαντώντας για τις προσπάθειες διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε διαρκή, θεμιτό και αυτονόητο στόχο, μία κυβέρνηση, να προσπαθεί να διευρύνει τις δυνάμεις που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της. «Αυτό κάναμε από την αρχή, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» ανέφερε.

Όσον αφορά τα σενάρια περί στενής σχέσης με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «αυτό είναι πρόδηλο της κατάστασης που βρίσκονται ορισμένοι που ανακοινώνουν και διαρρέουν αυτά τα ζητήματα». «Είχα καλεστεί στα βραβεία νεοφυών επιχειρήσεων στο Ζάππειο, που αναβλήθηκαν λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας και των προβλημάτων στη Μάνδρα. Έτσι, κάθισα και ήπια έναν καφέ με τον κ. Μίχαλο, ο οποίος έχει συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο και είναι άνθρωπος της κεντροδεξιάς παράταξης. Τι να σχολιάσω από κει και πέρα» πρόσθεσε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι ούτε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ούτε άλλοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έχουν ζητήσει εκλογές, ούτε έχουν εκφράσει παράπονα για τη συμφωνία στο Μακεδονικό. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα αδειανό πουκάμισο που έχει παραδοθεί εξ' ολοκλήρου στην ακροδεξιά και διαμορφώνει τέτοιου τύπου γεγονότα με τέτοια παρελκόμενα» τόνισε. «Δεν μπορούμε να μην μιλάμε για τα καλά που συμβαίνουν μη τυχόν και στεναχωρηθεί ο κ. Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που υπηρετεί» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.