Παππάς: «Οι "μικροπιστώσεις" θα καταλήξουν αγορά-ζούγκλα για όσους είναι αποκλεισμένοι από τις τράπεζες»

«Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει τεράστια ζήτηση για ρευστότητα, η οποία δεν ικανοποιείται με δική σας ευθύνη. Να προχωρήσουμε σε έναν συνεκτικό και αποτελεσματικό νόμο για τις μικροπιστώσεις, ο οποίος όμως θα περιλαμβάνει και όριο στο επιτόκιο», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου ήταν έτοιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και εσείς καθυστερήσατε περίπου έναν χρόνο. Ας προχωρήσουμε τώρα. Πρέπει, μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, να κάνετε τις σχετικές παρεμβάσεις, ώστε να μη διαμορφωθεί μια αγορά-ζούγκλα για τον κόσμο, ο οποίος έχει αποκλειστεί από τις τράπεζες. Δεν μπορεί η μόνη του διέξοδος να είναι μια αγορά, η οποία έχει επιτόκια που πάνε στον ουρανό», σημείωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, πεσήμανε ότι με την ισχύουσα μορφή του νομοσχεδίου υπάρχει και ζήτημα «ρυθμιστικής αρμοδιότητας», καθώς, όπως εξήγησε, «ο κ. Ντράγκι σε απάντησή του προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι υπάρχει μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων εάν η κεντρική τράπεζα είναι ο ρυθμιστής αυτής της αγοράς, αλλά και ότι οι άνθρωποι οι οποίοι θα τα διαχειριστούν αυτά θα είναι και πολιτικά εκτεθειμένοι».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική απολύτως συμβατή με τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία, όπου η ύφεση αφήνεται να διογκωθεί και οι παρεμβάσεις δεν είναι αντίστοιχες άλλων χωρών με οικονομίες ανάλογου μεγέθους με την ελληνική. «Ενώ η Ελλάδα είναι στην πρώτη ζώνη κινδύνου για τις οικονομικές συνέπειες από τον κορωνοϊό, παραμένουμε ως χώρα ουραγοί στις παρεμβάσεις. Δεν αποδεχθήκατε τις προτάσεις μας για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, νομίζοντας ότι θα γλιτώσετε χρήματα, τα οποία όμως θα αναγκαστείτε να δώσετε κατόπιν εορτής για επιδόματα ανεργίας και κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή, έχετε οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε συσσώρευση χρεών», επεσήμανε σχετικά. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.