Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 29 Ιουλίου

Μόλις το ένα τρίτο των φορολογικών δηλώσεων είχαν υποβληθεί μέχρι χθες Τετάρτη, κάτι που ανάγκασε το υπουργςίο Οικονομικών να ανακοινώσει παράταση έως τις 29 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη είχαν κατέβει οι λογιστές σε πανελλαδική αποχή από την υποβολή δηλώσεων ή συμπλήρωση στοιχείων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαμαρτυρόμενοι για τον όγκο δουλειάς που είχε μαζευτεί και που καλούνταν να καλύψουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται επίσης ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Επίσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι:

- Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 - Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 - Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.