«Παράθυρο» υπέρ της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας άνοιξε η ΝΔ

Ο Ευρωπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε την προθυμία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική καθιέρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε την προθυμία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική καθιέρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε», ήταν τα λόγια του προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο οποίος άνοιξε παράθυρο για την υπερψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική κατοχύρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 73 παρ. 1 του Συντάγματος προβλέπει την αναγνώριση του δικαιώματος σε 100.000 πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα να υποβάλλουν προτάσεις νόμου, οι οποίες θα εισάγονται υποχρεωτικά στη Βουλή για συζήτηση, επεξεργασία και ψήφιση. Τη διαδικασία και τους όρους ενεργοποίησης του θεσμού θα καθορίζει εκτελεστικός νόμος.

Να σημειωθεί ότι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και το ΚΙΝΑΛ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.