Περιοριστικά μέτρα στον Πόρο λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού

Περιοριστικά μέτρα που αφορούν το νησί του Πόρου και θα ισχύουν για δέκα ημέρες (7/8 - 17/8) ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το βράδυ της Πέμπτης.

Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων (όπως πανηγύρια, live και πάρτι), την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, τίθενται περιορισμοί και στους χώρους εστίασης, όπου επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι, ενώ η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 153 νέα κρούσματα - 40 στην Αττική και 38 στη Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον Πόρο

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.