Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων αφορά

Πίνακες με παραδείγματα για μειώσεις έως 35% στις ασφαλιστικές εισφορές από το 2019

Από 1/1/19 έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, έως και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Αυτό εξήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ανακούφιση των ασφαλισμένων από την υπέρογκη επιβάρυνση. 

Αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες.

Επιπλέον λαμβάνοντας πρόσθετη μέριμνα για όλους τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, μειώνουμε τις εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή τα 64,5 ευρώ/μήνα.

Μια παρέμβαση που θα ελαφρύνει δραστικά εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες και θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα τους. 

Ακολουθούν πίνακες με παραδείγματα για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.