Η υπόθεση Παπασταύρου

Πονηρή... αθωότητα

Καλά τα πάτε στην παραγωγή «αθώων» αλλά καλό είναι να γράφεται και ολόκληρη η αλήθεια. Η kontranews, με αφορμή ένα λάθος για το οποίο ζητάει συγγνώμη, δίνει πάτημα σε όσους προσπαθούν να αθωώσουν τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου να τον ανακηρύξουν αθώο.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φιγουράρει στις λίστες Λαγκάρντ και στα Panama Papers.

Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στον ελληνικό λαό, ο κ. Παπασταύρου δεν τίμησε με την «παρουσία» του την τρίτη περίφημη λίστα Μπόργιανς (Ρηνανίας-Βεστφαλίας) - που είχε και Έλληνες πολιτικούς όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento, απλώς η εφημερίδα “Kontranews” τον ενέπλεξε και σε αυτή.

Και γι’ αυτό το γεγονός του ζητάει συγγνώμη. Σωστά, όταν γίνεται ένα λάθος ζητάμε συγγνώμη.

Αλλά από τη «συγγνώμη» μέχρι την εν χορδαίς και οργάνοις αθώωση υπάρχει αρκετός δημοσιογραφικός δρόμος έρευνας. Δεν στέκει δηλαδή να βγαίνουν όλοι και να διατυμπανίζουν "αθώος" ο Παπασταύρου. 

Υπάρχει και η δικαιοσύνη, καθώς ο αθώος της Μπόργιανς ουδόλως αθώος έχει κριθεί για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ (αφού εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί) και στα Panama Papers (το μεγάλο σκάνδαλο των offshore εταιρειών που ξεκινά από τον Παναμά και φτάνει ως την Αθήνα) σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπασταύρου συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια τριών εταιρειών.

Ελεγκτέος λοιπόν ο κ. Παπασταύρου και η δικαιοσύνη θα τον αθωώσει ή θα τον καταδικάσει και όχι η kontranews αποφασίζει να τον αθωώσει πανηγυρικά μέσα από τη «συγγνώμη» για το λάθος αναφοράς του ονόματός του στη λίστα Μπόγιαρνς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.