Πορεία μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Υπό κατάληψη 35 σχολεία (Photos - Video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας όριο 15 ατόμων ανά τμήμα και προσλήψεις καθηγητών και όχι για τις μάσκες, όπως ξεκαθαρίζουν. 

Με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πορεία. Η πορεία θα κινηθεί μέσω των οδών: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου με τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης:

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις των μαθητών 1ου, 2ου ΓEΛ ΠOΛIXNHΣ, 1ου, 2ου Γυμνασίου ΠOΛIXNHΣ, 1ου , 2ου , 3ου , 4ου ΓEΛ ΣTAYPOYΠOΛHΣ, 1ου , 2ου EΠAΛ ΣTAYPOYΠOΛHΣ, 2ου Γυμνασίου ΣTAYPOYΠOΛHΣ, 1ου , 2ου , 3ου , 4ου, 6ου Γυμνασίου EYOΣMOY, 1ου , 2ου ΓEΛ EYOΣMOY, 1ου , 3ου Γυμνασίου KOPΔEΛIOY, EΠAΛ KOPΔEΛIOY, 1ου , 2ου ΓEΛ ΣYKEΩN, 1ου , 2ου , 3ου Γυμνασίου ΣYKEΩN, ΓEΛ MAΓNHΣIAΣ, 3ου Γυμνασίου EXEΔΩPOY, EΠAΛ ΛAΓKAΔA, 2ου Γυμνασίου KATΩ TOYMΠAΣ, 27ου ΓEΛ και 28ου ΓΕΛ ΘEΣΣAΛONIKHΣ και πολλών ακόμη σχολείων της περιοχής μας! Οι μαθητές μέσα από συζητήσεις και συντονισμένη οργάνωση του αγώνα μας, καταφέραμε και κάναμε μεγάλες κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων, βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε μαχητική απάντηση ενάντια στη κυβέρνηση διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας! Ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση διάφορων ΜΜΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το δίκαιο αγώνα μας λέγοντας ότι «οι μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας»! Η μαζική συμμετοχή των μαθητών απέδειξε ότι οι μαθητές δεν τσιμπάμε ούτε στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά ούτε και στη τρομοκρατία και το φόβο που θέλουν να σπείρουν στους μαθητές για να μην σηκώσουμε κεφάλι, να μην παλέψουμε για τα αυτονόητα! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν! Σήμερα η φωνή μας ακούστηκε:

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΜΟΡΦΩΣΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!

Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας! Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης καλούμε όλους τους μαθητές, τα 5μελή και 15μελή όλων των σχολείων της περιοχής να συντονιστούν! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε ο αγώνας μας να έχει αντοχή, διάρκεια, να μη μας βάζει κανένας στο χέρι!

Για αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη μαθητική πορεία τη Τετάρτη 23/9 στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου!

Απαιτούμε:

Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα

Άμεσες προσλήψεις καθηγητών

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων

Όχι κάμερες στα σχολεία μας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται υπό κατάληψη 35 σχολεία της περιφερειακής ενότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.