Τι να προσέχουμε

Πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι στο τηγάνισμα

Το τηγάνισμα για την ελληνική κουζίνα είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους μαγειρέματος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πάντοτε και ο πιο υγιεινός.

Αν, μάλιστα, χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι για τηγάνισμα περισσότερες από μία φορές, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί η οξείδωση που προκαλείται είναι «φίλη» των καρδιαγγειακών παθήσεων .

Το ιδανικό βέβαια είναι να παραμένουμε στη μία φορά χρήσης, ωστόσο ο μέσος όρος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι είναι το πολύ τρεις φορές.

Αν πρόκειται για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, υπάρχει ένα περιθώριο να χρησιμοποιηθεί κι άλλο, μια και τα μονοακόρεστα που περιέχει είναι πολύ ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να προτιμάμε μέτριες θερμοκρασίες και να προσπαθούμε να μην ξεπερνάμε τα 5 λεπτά τηγανίσματος.

Και βέβαια, να αποφεύγουμε να ρίχνουμε το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη, αλλά να προτιμούμε να το βάζουμε σε ένα άδειο μπουκάλι ή βάζο και να το πετάξουμε στα σκουπίδια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.